fbpx

Het is ontzettend verleidelijk om gelijk aan de slag te gaan met het maken van een website. Ondernemers starten vol enthousiasme met het schrijven van hun verhalen. Maar uiteindelijk lopen ze bijna allemaal tegen een deur aan. Want online scoren met teksten, hoe doe je dat?

We zien het zó vaak: de ondernemer schrijft vanuit zichzelf. Er zijn genoeg webpagina’s te vinden waarbij de ondernemer zichzelf en zijn product aanprijst. Dit klinkt logisch; je wilt tenslotte iets verkopen. Maar de uitvoering lijkt meer op een portfolio of een visitekaartje, dan op een pagina die omzet op kan leveren.

Bespaar tijd: maak een plan

Wil jij wél resultaat behalen? Start dan vandaag nog met het maken van een plan. Dit hoeft echt geen essay te worden, maar een helder idee op papier is ontzettend handig. Bedenk vooraf wat je wilt bereiken met jouw website en maak vooral gebruik van tussenstappen.

Het hebben van een concreet plan met doelen en tussendoelen zorgen ervoor dat je doelgericht te werk kunt gaan. Dit scheelt een hoop tijd, geloof ons maar. Wij zijn namelijk die ondernemers die dachten wel ‘even’ te kunnen starten. Dit was een grote denkfout. Het is namelijk zonde om uren, dagen of zelfs weken te verspillen aan een website zonder de juiste insteek.

online scoren met teksten 1

Zet de volgende onderwerpen op papier

Het maak niet uit of je een website zelf in elkaar knutselt of uitbesteedt.  Je moet namelijk altijd duidelijk weten wat je wilt bereiken met jouw product of service, en uiteindelijk met je website. Daarna kun je pas écht aan de slag. Zet daarom de volgende onderwerpen altijd op papier:

  • Wat is het doel van mijn website? Bepaal vooraf wat je wilt bereiken met je website. Let op: zorg dat dit in lijn ligt met het hoofddoel van je bedrijf. Om overzicht te behouden zijn subdoelen aan te raden.
  • Wie is mijn ideale klant? Het schrijven van een kickass website kan alleen wanneer je duidelijk weet voor wie je het schrijft. Je kunt namelijk mensen afstoten met een specifieke tone-of-voice. Dus omschrijf eerst je ideale klant voor jezelf.
  • Welke service of producten bied ik aan? Je wilt natuurlijk door middel van je website omzet behalen. Dit betekent dat je bezoekers moet overhalen om klant te worden. Welke producten of diensten bied jij aan? En welk product of dienst is het belangrijkst?
  • Welke pagina’s zijn belangrijk? Elke website heeft via de navigatie een mogelijkheid om verschillende pagina’s aan te bieden. Welke pagina’s zijn écht noodzakelijk? Worden deze pagina’s opgevolgd door onzichtbare pagina’s (denk aan een formulier of bedankpagina)?

online scoren met teksten 2

Online scoren met teksten: begin bij het begin

Begin bij het begin: schrijf alle belangrijke onderwerpen eerst eens op. Denk goed na over alles en ga dan pas aan de slag. Het helpt om je website eerst een te schetsen. Zo kun je snel zien of iets werkt. Het schrijven van de juiste teksten gaat veel sneller wanneer je alles vooraf uitdenkt en dingen uitprobeert, écht waar!

Heb je moeite met starten? Lees dan ons gratis eboek! Heb jij een plan op papier? Vertel het ons in de reacties!