fbpx

Het is belangrijk om te weten dat een website een middel en dus géén doel is. Zeker in het begin kan dit tegenstrijdig voelen, maar uiteindelijk zijn het de resultaten die tellen. Dus wat is het doel van jouw website?

Iedere ondernemer runt zijn of haar business op een eigen manier. Zo kun jij misschien je creatieve ei kwijt in het geven van offline seminars. Een ander droomt juist van een locatie onafhankelijk bestaan zonder offline verplichtingen. Het maakt niet uit waar jouw voorkeur of passie ligt, zolang je doelen maar helder zijn voor jezelf!

Stel de belangrijkste normen en waarden vast

De belangrijkste normen en waarden van een bedrijf worden ook wel kernwaarden genoemd. Zij bepalen waar jouw bedrijf voor staat en waarom je bepaalde dingen doet. Het is daarom ontzettend belangrijk om vooraf de belangrijkste normen en waarden vast te stellen.

Maar hoe kom je achter jouw belangrijkste kernwaarden? Simpel! Je kunt jezelf verschillende vragen stellen, zoals:

  • Wat wil je bereiken met je bedrijf?
  • Hoe kijken klanten tegen mij aan?
  • Waarom verkiest de klant mij boven de concurrent?
  • Wat vind jij als ondernemer belangrijk?

Wij willen met ons bedrijf graag genieten van een locatie onafhankelijk leven. Dit is de reden dat wij hebben gekozen voor een online platform waarbij alles op ons eigen tempo kan. Het is voor ons ontzettend waardevol om vooraf te bepalen waar wij voor staan en wat ons anders maakt dan de concurrent. Dit kost wellicht tijd, maar we starten wel meteen goed.

Dus wat is het doel van jouw website?

Begin vandaag nog met het nadenken over wat jij belangrijk vindt en vooral wat jouw bedrijf uniek maakt. Wanneer je helder kunt formulieren waar jij voor staat en wat je jouw klanten kunt bieden, onderscheid jij jezelf van de concurrentie.

Probeer daarom ook nooit een ander bedrijf te kopiëren. Dit lijkt misschien veel tijd te schelen, maar niemand zit te wachten op een copycat. Kies ervoor om anders te zijn. Dat zal uiteindelijk meer opleveren én meer plezier geven.

Wat zijn voor jou en je bedrijf de belangrijkste normen en waarden? Laat het ons weten!