fbpx

Klaar voor de start, af! Dat is hoe het voelde toen wij vol enthousiasme begonnen aan het schrijven van dit artikel. De allereerste! Oké, misschien niet écht de allereerste aangezien we beiden al jaren artikelen voor klanten of websites schrijven. Maar wel het allereerste artikel voor ons eigen bedrijf. Het bedrijf waar we allebei al jaren van droomden, maar nooit concreet wisten te maken. Tot nu. Nu wordt alles anders. Now we have the guts to go nuts!

Het begin van een nieuw avontuur. Eentje waar jij misschien wel een rol in gaat spelen. Daarom is het wel zo netjes om ons eerst even voor te stellen en te vertellen wat we nou precies doen. Ook leuk voor de mensen uit onze naaste omgeving die constant vergeten wat we hele dagen door aan het uitspoken zijn.

Het voorstelrondje

We zouden hele pagina’s kunnen vullen met uitleg over wie wij zijn, wat we leuk vinden om te doen en waarom we elkaar aanvullen. Maar wij vonden het stiekem persoonlijker en leuker om dit duidelijk te maken met een korte video. Dus heb je nog een paar minuutjes over? Schroom dan zeker niet om het filmpje even te bekijken. We hebben er hard op geploeterd en het meerdere malen opnieuw moeten doen. Geniet dus vooral van dit unieke moment.

In een notendop

Ben je toch meer van het lezen? Geen nood, we praten je in een notendop even bij. Wij zijn een jong dynamisch duo op zowel zakelijk als privé vlak. Dit alles doordat Thomas tijdens de introductieweek van onze toenmalige studie besloot de voet van Iris te likken. Dat is pas romantisch! Het balletje begon te rollen en ondanks het feit dat in we in alles tegenpolen zijn vonden we een connectie in woorden. Hij is een creatieve duizendpoot die kort maar krachtig kan denken, terwijl zij juist beter is in het vertellen van een langer verhaal zonder de lezer of luisteraar te verliezen.

De verkeerde kriebels

Het opstarten van een bedrijf bezorgde Thomas eerst de verkeerde kriebels, waardoor hij na zijn studie toch besloot om voor een baas te gaan werken. Hier kwam hij snel van terug, want hij verloor per dag 4 uur aan het op en neer reizen naar Amsterdam. En probeer als starter maar eens een betaalbaar appartementje in de hoofdstad te vinden. Wedden dat het je niet lukt? Het stilzitten ging al snel knagen en hij moest buiten de hokjes kunnen kleuren. Dit was dan ook de reden om Iris lief aan te kijken.

Ambitieus meisje met een beperking

Want Iris was inmiddels al gestart met het opzetten van een bedrijf. Door een heftig busongeluk op haar dertiende met als gevolg fysieke problemen, wist ze al vrij snel dat het opzetten van een eigen bedrijf haar meer voldoening zou geven. Met deze ambitie en motivatie is Iris door haar studieprogramma heen gerold met als doel om een freelanceschrijfster worden. Misschien werkt het lichaam niet altijd mee, maar haar hersenen draaien creatieve overuren.

Have the guts to go nuts

Om dit bedrijf te realiseren hebben ook wij veel van onszelf moeten vragen. Het was namelijk ontzettend eng om direct na onze studie aan de slag te gaan. Door het wegvallen van de studiefinanciering werden we financieel afhankelijk van een inkomen. En dat is als zelfstandige ondernemer nooit gegarandeerd. Daarnaast vonden er verschillende (grote) investeringen plaats, want we wilden natuurlijk geen half werk afleveren. Maar het spaarpotje raakte sneller op dan verwacht.

We hebben dan ook wel honderden redenen verzonnen om toch eerst aan de slag te gaan voor een bedrijf. Want zo konden we tenminste een buffer opbouwen en wat meer ervaring op doen. Dit terwijl we al jaren als vrijwilligers aan het schrijven zijn. En inmiddels weten we meer van online marketing en zoekmachine optimalisatie dan de gemiddelde leraar op school.

Maar na het versturen van talloze sollicitaties op functies die ons niet eens aanspraken, besloten we er gewoon maar voor te gaan. We hadden tenslotte nu de tijd en net genoeg geld om iets moois te maken. Of het een risico is? Ja, zeker. Maar wie niet waagt, wie niet wint. Zoals de meeste altijd zeggen. Of have the guts to go nuts, zoals we zelf liever zeggen.

Klaar voor de start, af!

Het begin is altijd lastig. Maar de belangrijkste pilaren van ons bedrijf staan en het voelt nu al ontzettend goed. Zit je zelf op dit moment ook nog in twijfel om iets voor jezelf te beginnen? Gewoon doen. Misschien loopt het beter dan je ooit had kunnen dromen. Laten we er in ieder geval samen iets moois van maken. Klaar voor de start? AF!

Wil je met ons jouw verhaal delen of kunnen wij je misschien ergens mee helpen? Laat dan snel een reactie achter.